Izteiksmīgi, kraukšķīgi un ļoti garšīgi gurķīši ziemai ar auksto pagatavošanas metodi

Šodien dalos ar recepti gurķiem ziemai, kas gatavoti aukstajā veidā. Katru gadu tos pagatavoju – kaut vai pāris burciņas, bet vienmēr sagatavoju

Man tie patīk īpašās kraukšķības un garšas dēļ. Ziemā ar kartupeļiem tie ir vienkārši lieliski, bet ar tiem pagatavots rasols – izcils. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošanas veids:

Gurķus iepriekš iemērcam ūdenī uz 4 stundām, pēc tam nomazgājam. Burkas var izmantot sterilizētas vai vienkārši labi izmazgātas un nosusinātas.

Burkas apakšā liekam mazliet diļļu, mārrutka lapu, pa pāris jāņogu un ķiršu lapām, dažas ķiploku daiviņas, melnos piparus un pilīti asā pipara. Pēc tam burkas piepildām ar gurķiem.

Bļodā uz 1 litra burciņu ņemam 1 ēd. k. sāls, pielejam aukstu ūdeni un izšķīdinām sāli. To nepieciešams izšķīdināt pēc iespējas rūpīgāk, tad ielejam burciņā. Var izšķīdināt sāli uzreiz 3 burkām un pēc tam sadalīt sālījumu.

Foto – Pixabay

Pēc tam līdz malām pielejam aukstu akas ūdeni. Burkas aizveram. Ja tās ir parastas, aizveram ar kaprona vāciņiem. Uzreiz novietojam burkas aukstā vietā.

Pagrabs vai ledusskapis būs piemērots. Gurķi iesālās ilgi – pirmo reizi pagaršot var apmēram pēc diviem mēnešiem. Tā gurķi izskatās pēc pāris nedēļām. Pakāpeniski tie sāk mainīt krāsu, un gala rezultātā būs kā mucā skābēti. Labu apetīti! Video versiju skatieties zemāk 👇

Foto – Pixabay

Man būs prieks, ja šī recepte jums noderēs ❤️Ja jums steidzami vajadzīga atbilde uz kādu jautājumu – rakstiet, nevilcinieties, būšu priecīga palīdzēt, piemēram, nosūtīt nepieciešamo recepti vai pastāstīt gatavošanas procesu 👉 Pievienojieties –  esmu sasniedzama ❤️

Lasi vēl: Jau gadiem dzīvoju Imantā, bet šogad pamanīju, ka kaimiņienes dobes ir atstātas novārtā, kad uzzināju iemeslu, tas lika man nodrebēt

Recepte: uz 1 litra burciņu:

Gurķi – 600 g
Sāls – 1 ēd. k.
Melnie pipari graudiņos – 5–6 gab.
Ķiploki – 2–3 daiviņas
Dilles – 2–3 zariņi
Melnā jāņoga lapa – 3 gab.
Ķirša lapa – 5–6 gab.
Mārrutka lapa – 1 gab.
Asais čili pipars – pavisam nedaudz (apmēram 1 pilīte, tad ziemā, ja marināde kļūs duļķaina, tas nebūs biedējoši – gurķi tāpat saglabāsies stingri un kraukšķīgi)

Lasi vēl:Trīs cilvēku tipi, kurus nekad nevajadzētu ielaist savā dzīvē

Noderīgi padomi (ņemiet vērā) ✔️

✔️ Zaļumi ledusskapī uzglabāsies daudz ilgāk. Pēc tam, kad tos nomazgāsiet un nosusināsiet, nepieciešams ietīt tos dabīgā audumā, kas iepriekš nedaudz samitrināts, un pēc tam ielikt polietilēna maisiņā. Gatavs! Tagad zaļumi glabāsies 2–3 reizes ilgāk nekā parasti.

✔️ Ja vēlaties gatavot picu ar daudz tomātiem, pirms uzlikt pildījumu, ielieciet mīklu uz dažām minūtēm iepriekš sakarsētā krāsnī 👉 tā labi izcepsies un nebūs jēla.

✔️ Lai gatavā pica viegli dalītos porciju gabaliņos, sadaliet jēlo pamatni, ar nazi ievelkot līnijas, bet nepārgriežot mīklu līdz galam.

✔️ Ja pērkat veselu (ne sagrieztu) maizes klaipu vai batonu, nesāciet griezt no gala, bet gan no vidus. Atlikušās pusītes glabājiet cieši saliktas kopā. Tā maize būs aizsargāta no abām pusēm, un svaigums saglabāsies ilgāk.